Beilen, 1 – 7 November
Language
Jeugd WK
Sponsors
Hotel Ten Cate
Hotel Ten Cate
Gemeente Midden-Drenthe
Facebook

PERSBERICHT

7 november 2015

Jitse Slump Wereldkampioen bij de aspiranten

BEILEN In een bloedstollende laatste ronde moest er gesneldamd worden om de wereldtitel. Drie spelers waren gelijkgeeindigd op de eerste plaats. Wouter Wolff die tot en met de 8ste ronde op de eerste plaats stond, werd na een benauwde remise tegen de Witrus Konstantsin Nord teleurstellend 3e met een slechtere weerstand. De Rus Anton Bursuk en Jitse Slump hadden precies dezelfde weerstand en moesten daarom nog een barrage spelen.

Jitse was daarbij favoriet, omdat hij de sneldamtitel op dinsdag al met overmacht gewonnen had. Slump maakte zijn favorietenrol waar door de barragepartij van 5 minuten + 3 seconden per zet te winnen. Na een slecht begin van het toernooi heeft hij zijn inhaalrace bekroond met de titel. Na zijn overwinning ging er een groot gejuich op in de afgeladen Drenthehal.

Martijn van IJzendoorn is juniorenwereldkampioen dammen. In de voorlaatste ronde was hij met twee punten voorsprong al wereldkampioen.

Bij de pupillen had Anatolyi Protodyakonov uit Rusland ook twee punten voorsprong maar was hij nog geen kampioen. In de laatste ronde had hij aan remise tegen de Nederlander Machiel Weistra genoeg.

De Chinees Yunbo Xiong werd bij de welpen kampioen.
De Wit-Russische Vera Khvashchynskaya werd kampioene bij de junioren.
De Russische Christina Osipova werd kampioene bij de meisjes aspiranten.
Ook uit Rusland is Olga Balukova afkomstig die won bij de meisjes pupillen.
Tunaara Fedorova ook uit Rusland werd kampioene bij de meisjes welpen.

Rusland won het landenklassement.

Sponsors
VWS
Gemeente Emmen
Provincie Drenthe