Beilen, 1 – 7 November
Language
Jeugd WK
Sponsors
Hotel Ten Cate
Hotel Ten Cate
Gemeente Midden-Drenthe
Facebook

WK Jeugddammen promotie voor damsport en Midden-Drenthe

Gerard Lohuis
Wethouder Sport gemeente Midden-Drenthe

Het grootste deel van het WK jeugddamtoernooi zit er inmiddels op. En ik kan niet anders zeggen dan dat het een groot succes is!

Complimenten aan de organisatie en alle deelnemers en hun begeleiders zijn op hun plaats. Als gemeente zijn wij er trots op dat de damclub Hijken er in geslaagd is om – met behulp van vele vrijwilligers – zo’n groot toernooi hier in Beilen te organiseren. Een geweldige promotie voor de damsport met niet alleen dammen op topniveau, maar ook een toernooi voor de basisschooljeugd. Zij kunnen deze week op verschillende manieren kennismaken met de damsport. Als wethouder Sport vind ik het natuurlijk heel goed dat er op die manier ook aandacht is voor de breedtesport.

En dit grote toernooi is ook een mooie promotie voor onze gemeente. Wij mogen hier deze week 270 deelnemers en bijna 200 begeleiders uit 19 verschillende landen ontvangen. Een aantal van hen is vast nog nooit in Nederland, laat staan in Midden-Drenthe, geweest. Gelukkig is in het programma ook ruimte ingebouwd om kennis te maken met onze mooie gemeente. Zo hebben de deelnemers aan het begin van de week een bezoek gebracht aan Orvelte. Wie weet is deze week voor een aantal reden om nog eens terug te komen naar Midden-Drenthe!

Dan wil ik tot slot iedereen: deelnemers, organisatie en andere betrokkenen bij dit toernooi een mooi en succesvol slot van dit prachtige toernooi wensen. En graag tot ziens in Midden-Drenthe!

Sportieve groet,
Gerard Lohuis

Sponsors
VWS
Gemeente Emmen
Provincie Drenthe