Beilen, 1 – 7 November
Language
Jeugd WK
Sponsors
Hotel Ten Cate
Hotel Ten Cate
Gemeente Midden-Drenthe
Facebook

Kampioenschap Schooldammen Midden-Drenthe

Woensdagmiddag 4 november werd in de grote tent bij de Drenthehal het kampioenschap van Midden-Drenthe gespeeld. Er werden 14 schoolteams van 4 jonge dammers afgevaardigd. Bij de pupillen (groep 7 en 8) waren er 10 teams, bij de welpen (groep 5 en 6) 4 teams.

Op de Bosvlinder in Hooghalen wordt er al jaren op vrijdagmiddag gedamd onder leiding van Gerrit Vijfschagt. De andere 5 scholen zijn dit jaar pas begonnen. Hooghalen won wel, maar het ging lang niet vanzelf. Ze hadden zelfs een deelnemer aan het wereldkampioenschap sneldammen in hun midden: Karsten Timmerman. Kartsten is lid van damclub Hijken DTC. Hij won natuurlijk alles, maar gelukkig voor hem begon hij halverwege zijn eerste partij op te letten.
Het enthousiasme op de nieuwe scholen is groot. Bijvoorbeeld op de Harm Smeenge, waar we na schooltijd oefenden, hadden we maar een team van drie. Die drie grepen er nog twee in hun kraag en daar waren ze.Dan de uitslagen.


Groep 5 en 6

1. Bosvlinder 1
2. Bosvlinder 2
3. ‘t Hiekernust 1
4. Bosvlinder 3


Groep 7 en 8

1. Bosvlinder 1
2. Schutkampen 1
3. ‘t Hiekernust 1
4. Prinses Beatrix 1
5 / 6. Prinses Beatrix 2 en 3
7. Schutkampen 2
8. Bosvlinder 2
9 / 10. De Vaart 1 en Harm Smeenge 1

De bovenste drie in beide groepen hebben zich geplaatst voor de kampioenschappen van Drenthe in februari.
Aanstaande zaterdag zijn de persoonlijke kampioenschappen van Midden-Drenthe.
De meest enthousiaste dammers worden daarna uitgenodigd voor damlessen door de clubs Hijken DTC en Houdt Stand Beilen.

Op deze website staan veel meer foto’s. Wijs naar foto/video en klik op Album 2 school.

Sponsors
VWS
Gemeente Emmen
Provincie Drenthe