Beilen, 1 – 7 November
Language
Jeugd WK
Sponsors
Hotel Ten Cate
Hotel Ten Cate
Gemeente Midden-Drenthe
Facebook

Over de helft

Siep Buurke

Na de vijfde ronde komt er al wat duidelijkheid in de strijd. In de ochtend hebben de spelers een excursie naar Orvelte gemaakt. Orvelte is een brinkdorp in de provincie Drenthe, behorend tot de gemeente Midden-Drenthe. Het dorp is vermoedelijk ontstaan tussen de 11e en 13e eeuw. Orvelte is door “Skyscanner” verkozen tot 1 van de 10 mooiste dorpen van Nederland waar je geweest moet zijn.

Het Drentse Orvelte is een groot openluchtmuseum vol tradities en cultuur. In het monumentendorp wandel je langs monumentale boerderijen, over straten met kinderkopjes en zie je met een beetje geluk de schaapsherder voorbijkomen met z’n kudde. Orvelte geldt als een van de mooiste dorpen van Drenthe en van Nederland. Tip: op 28 en 29 november is er een leuke Winterfair in het dorp voor onder meer brocante spullen.

Spelers en coaches verblijven in Landal Orveltermarke, ze waren dus dicht in de buurt.

Om 1 uur werd de strijd voortgezet. Veel dammers gingen met vernieuwde energie aan de slag.
Opnieuw veel boeiende partijen. Bij de aspiranten koos Wouter Wolff tegen de Chinees Yifu Di voor een aanvallende opening met opsluiting aan de linkervleugel. Hij won overtuigend. Ook Wouter Morssink is geïnspireerd, wederom koos hij de aanval, dit keer tegen de Rus Anton Bursuk. Ondanks Wouters veelbelovende centrumstand werd het remise.


Ook Martijn van IJzendoorn speelde met de van hem bekende compromisloze stijl boeiend flankspel tegen de Rus Aisen Andreev. Hier doet Martijn van IJzendoorn bij de junioren het schijnbaar onmogelijke 26. 24-19 13×24 27. 48-42! Omdat er nu 29-23 dreigt, koos Andreev voor terugofferen met 27. … 28-32. Wits voordeel bleek niet genoeg voor de winst.

Een grapje tot slot.

Karol Cichocki – Andreas Tulva

Wit staat natuurlijk gewonnen, maar op 57. … 21-26 volgde elegant
58. 38-32 37×39 59. 20-14 10×19 60. 7-2

Sponsors
VWS
Gemeente Emmen
Provincie Drenthe