Beilen, 1 – 7 November
Sponsors
Hotel Ten Cate
Hotel Ten Cate
Gemeente Midden-Drenthe
VWS
Gemeente Emmen
Provincie Drenthe
Facebook

Gouden Nederlands kwartet bij EK jeugd in Tallinn

GroenendijkEMMEN – In het van 1 tot 7 augustus gehouden EK jeugd hebben vier Nederlandse spelers goud gehaald.

Jan Groenendijk (Wageningen) won bij de junioren tm 19 jaar en Jitse Slump (Landgraaf) bij de aspiranten tm 16. In het sneldammen was er goud voor Martijn van IJzendoorn (Wateringen) bij de junioren en Nicole de Vries (Hoogeveen) bij de pupillen tm 13.
Wouter Wolff (Groningen) behaalde brons bij de junioren en in het sneldammen was er nog zilver en brons voor Jan Groenendijk en Jitse Slump.

Vier van de vijf medaillewinnaars nemen deel aan het WK jeugd dat van 1 tot 7 november in Beilen gehouden wordt. Europees kampioen Jan Groenendijk is niet van de partij omdat hij zich dan voorbereidt op het “grote” WK dammen van 8 tot 25 november in Emmen.

MTB open Hoogeveen 10-15 augustus
Nauwelijks terug uit Tallinn gingen de vijf medaillewinnaars onvermoeibaar aan de slag in het jaarlijkse toernooi van Hoogeveen.

20150810131957Jan Groenendijk verdedigde zijn titel. Jitse Slump stond tot twee ronden voor het einde alleen bovenaan, maar hij werd teruggeworpen door Martijn van IJzendoorn. In de slotronde kwamen Groenendijk en Van IJzendoorn niet tot een beslissing . Slump profiteerde en passeerde zijn net een jaartje oudere eeuwige rivalen, maar lachende vierde was Nick Hoving (Groningen).

Gouden jeugd in het zonnetje op MTB Open Hoogeveen, foto Eva Houtjes.

Brunssum Open 7-15 augustus
Met het damfestijn in Brunssum en het Hoogeveen open werd de cyclus van zomertoernooien afgesloten. Een grote opstap naar het WK is nog het Bacoli Open van 7 tot 13 oktober in Napels.

Jitse Slump (1999): Op de Nederlandse kampioenschappen junioren en aspiranten behaalde Jitse goede 3e en 4e plaatsen. Op het Europese kampioenschap kwam het topresultaat. Jitse was Nederlands kampioen bij de welpen tm. 10 jaar in 2008 en 2009. Op het EK werd hij al tweemaal tweede. Het moest er wel van komen: nu is hij dan kampioen.

Nicole de Vries (2003): Het Europese kampioenschap sneldammen is haar eerste grote succes in haar vierde internationale kampioenschap. Dit jaar werd ze 2e op het NK pupillen meisjes en ook 2e op het NK algemeen, jongens en meisjes. Nicole komt voort uit de Hoogeveense jeugddamschool.